wfa

WORLD FOCUS AWARDS

Kada su ovakvi događaji i manifestacije u pitanju strogo se vodi računa o svakom detalju pa tako i o postavkama stolova i ponudi hrane.
Uglavnom se gostima nude dva menija posni i mesni za koji se odlučuju prije same manifestacije. Sva jela koja budu u ponudi moraju biti vrhunski pripremljena i dekorisana. Tu se biraju obroci koji se lako konzumiraju i koji ne opterećuju digestivni sistem. Uz svako jelo nudi se piće koje prati taj obrok.
Dekoracija samog prostora kao i dekoracija stolova mora da prati manifestaciju kako bi učesnici uživali u samom događaju, večeri, druženju.

O ovim stvarima treba voditi računa i u našim svakodnevnim postavkama obroka. Mnogo je važno da ambijent u kojem jedemo bude prijatan, da serviramo jelo tako da obrok bude primamljiv i nama i našim najmilijim (ovo je posebno važno za osobe koje su bolesne). Vrijeme obroka je vrijeme kada hranimo naše tijelo i najjednostavnije rečeno “ajmo da nam bude lijepo”. Na lijepe i prijatne stvari naše tijelo reaguje lučenjem serotonina “hormona sreće” koji je glavni neurotransmiter našeg nervnog sistema, a sreća, smijeh, zadovoljstvo i unutrašnji mir su rezultati lučenja serotonina.

Čestitke organizatoru na cijeloj postavci.

Related posts