Kako se ljeti osjećati dobro u “svojoj koži”

Da bi naša koža bila zdrava i njegovana, nije dovoljno da je njegujemo samo izvana tretmanima i pomadama. Mnogo je važnija njega kože iznutra. Ne postoji krema ili tretman koji može vratiti koži sjaj, blistavost, lijepu boju
i zdrav izgled ako naše tijelo ne dobija neophodne mikronutrijente.
Beta karoten je mikronutrijent koji upravo ima taj učinak. To je pigment iz skupine karotenoida koji se nalazi u biljkama i daje voću i povrću raspon boja od žute do crvene.
U tijelu se pretvara u vitamin A, snažan antioksidant koji igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože, neuroloških funkcija i vida.
Sve namirnice biljnog porijekla sadrže beta karoten, te bi svježe voće i povrće svakodnevno trebalo biti neizostavni dio naše prehrane.
Pored uticaja na zdravlje kože dokazano je da beta karoten štiti i od kardiovaskularnih bolesti, karcinoma i pozitivno utiče na jačanje imunološkog sistema.
Adekvatan unos beta karotena kroz adekvatnu prehranu i prirodni suplement je ključ za zdravu kožu i zaštitu od alergija na Sunce koju vrlo lako prepoznajemo po crvenim osipima, oteklinama ili svrbežu. Radi se o alergiji na ultraljubičasto zračenje.
Inače, beta karoten se sada sve više koristi i kao aktivni sastojak u brojnim preparatima za pojačano tamnjenje i zaštitu od Sunca. Zbog svoje prirodno žuto – narančaste boje, naročito u kombinaciji sa uljima, daje koži izgled preplanulosti i bronzanog tena.
Odličan je saveznik i u borbi protiv izborane i dehidrirane kože i peglanju sitnih bora jer za sebe vezuje vodu i na taj način čini kožu blistavom i sjajnom.
Ako se vodimo parolom da želimo NAJBOLJE ZA SEBE, onda je to uz ishranu Solgarov prirodni BETA KAROTEN!!!
Solgar beta karoten je odličan izvor prirodnog oblika beta karotena, izoliranog iz alge Dunaliella salina, modrozelene alge prirodno prisutne u morima.
Doprinosi održavanju vida, normalnoj funkciji imunološkog sistema, održanju zdrave kože i preplanule puti.
Preporučena doza SOLGAR PRIRODNOG BETA KAROTENA jedna softgel kapsula na dan!

Prijateljska i profesionalna preporuka od srca!

Related posts