Da li naša životna priča treba da bude ispričana borama? Naravno da NE!

Proces starenja dovodi do tanjenja površinskog sloja kože, dok sloj ispod gubi kolagen “podupirač” kože i elastin, vlakna koja kožu čine elastičnom. Nepravilna prehrana, cigarete, zagađenost vazduha i vode kao i pretjerani unos slatke hrane i alkohola dodatno pogoršavaju stanje razgrađujući kolagen.
Ljudski organizam ga svakodnevno proizvodi, ali sa godinama i starenjem taj se proces prirodno usporava, te se nakon 25-e godine života više kolagena razgrađuje nego što se stvara, a mi u ogledalu na našu žalost primjećujemo prve bore.

Kako spriječiti preranu pojavu bora?

SOLGAR COLLAGEN HYALURONIK ACID COMPLEX  je idealno rješenje uz pravilan odabir kvalitetnih namirnica:

 • Krto meso, riba, piletina, mahunarke, jezgrasto voće
  Proteinske namirnice svojim razlaganjem na aminokiseline pomažu u obnovi ćelija, jer dovoljna količina upravo aminokiselina ubrzava oporavak i regeneraciju kože i kolagena. Proteinska hrana sa malo masti za svaki obrok!!!
 • Maslinovo ulje
  Ono sadrži puno oleinske kiseline koja je zadužena za održavanje ćelijske membrane tečnom, što čini kožu mekom. Vitamin E i polifenoli iz maslinovog ulja štite kožu od štetnog dejstva slobodnih radikala. Koristiti maslinovo ulje za pripremu jela kad god možete!!!
 • Bijeli luk
  Bogatstvo polifenolima kojim obiluje bijeli luk itekako štite našu kožu. Svakodnevna upotreba u pripremi jela!!!
 • Borovnice, maline, jagode, jabuka sa korom i citrusno voće
  Doza bi bila 250 g dnevno!!!
 • Zeleni čaj
  Doza 2-4 šolje dnevno!!!
 • Losos, skuša
  Omega – 3 masne kiseline izuzetno su korisne jer održavaju ćelijsku membranu tečnom. Najmanje dvije porcije nedeljno po 125g!!!
 • Voda
  Ćelijama kože potrebno je mnogo tečnosti da bi membrane ostale savitljive i da bi mogle da primaju nutrijente, koji ih održavaju zdravim. Doza je 2l dnevno!!!

Lice može da ispriča hiljadu priča, srećnih i tužnih, ali većina nas bi voljela da nam životna priča nije ispisana borama.

Related posts